fbpx

Tjenester

Eir’s Helsehus er en tverrfaglig klinikk i Arnedal og Froland området som kan tilby deg behandling innen fysikalsk medisin og livsstil.

Kiropraktikk

En kiropraktor er helsepersonell som fokuserer på behandling av skjelett, muskler og nervesystem. 

Se mer

Kiropraktikk gir en rekke generelle helsefordeler som bidrar til totalt velvære. Kiropraktorer fokuserer på forholdet mellom ryggraden og nervesystemet, og tror at riktig justering av ryggraden kan ha en positiv innvirkning på kroppens funksjon og helse. En av de primære fordelene med kiropraktisk behandling er håndtering av muskel- og skjelettplager, som ryggsmerter, nakkesmerter og hodepine. Ved hjelp av ulike manuelle justeringsteknikker kan kiropraktorer bidra til å lindre smerte, forbedre bevegelighet og gjenopprette riktig leddfunksjon. I tillegg kan kiropraktisk behandling forbedre kroppens naturlige helingsprosesser og immunsystemets funksjon. Det kan også fremme bedre holdning, noe som er viktig for å forebygge ryggproblemer og opprettholde optimal kroppsmekanikk. Videre er kiropraktisk behandling kjent for å støtte generell fysisk prestasjon, fleksibilitet og bevegelsesomfang, noe som er fordelaktig for idrettsutøvere og personer som er aktive. Det er verdt å merke seg at kiropraktisk behandling er mest effektiv når den integreres i en omfattende helsetilnærming som inkluderer mosjon, riktig ernæring og generelle livsstilsvalg. Som med enhver helsetjeneste er det viktig å konsultere en kvalifisert kiropraktor for å fastslå den mest hensiktsmessige behandlingsplanen basert på individuelle behov.

Løfteteknikk

Introduksjonskurs i enkle løft med kettelbell

Se mer

Styrketrening gir mange fordeler for generell helse og trivsel. Å delta regelmessig i styrketreningsøkter, også kjent som motstandstrening eller vektløfting, hjelper med å bygge og styrke musklene, noe som fører til økt muskelstyrke og -utholdenhet. Dette kan forbedre funksjonsevnen, øke fysisk prestasjon og støtte daglige aktiviteter. Styrketrening spiller også en viktig rolle i å opprettholde og forbedre bentettheten, og redusere risikoen for osteoporose og brudd, spesielt hos eldre voksne. Det hjelper også med å øke metabolismen, øke den magre muskelmassen og støtte vektkontroll.

Imidlertid er det viktig å understreke betydningen av riktig teknikk og utførelse under styrketrening. Å bruke riktig form sikrer maksimal effektivitet i øvelsene og reduserer risikoen for skader. Det anbefales å lære riktig teknikk fra en kvalifisert fitnessutøver eller trener og gradvis øke vekt og intensitet. Å opprettholde riktig holdning, justering og kontroll gjennom hver bevegelse er viktig. Det er også avgjørende å lytte til kroppen din og ikke presse deg for hardt, da overanstrengelse eller feil form kan føre til strekk, forstrekninger eller andre skader. Ved å prioritere riktig form og teknikk kan enkeltpersoner dra nytte av de fulle fordelene med styrketrening samtidig som risikoen for potensiell skade minimeres.

Rehabilitering 

Individuelt tilpasset rehabilitering av diverse funksjoner og egenskaper

Se mer

Funksjonell nevrologisk rehabilitering er et spesialisert felt innen helsevesenet som fokuserer på vurdering og behandling av personer med nevrologiske lidelser og tilstander som påvirker funksjonen i nervesystemet. Målet med funksjonell nevrologisk rehabilitering er å forbedre og gjenopprette en persons evne til å utføre daglige aktiviteter, øke livskvaliteten og fremme uavhengighet.

Denne typen rehabilitering innebærer en tverrfaglig tilnærming som involverer ulike helsepersonell som nevrologer, fysioterapeuter, ergoterapeuter, logopedister og psykologer. Behandlingsplanene tilpasses de spesifikke behovene til hver pasient, med tanke på deres diagnose, symptomer og funksjonelle begrensninger.

Funksjonell nevrologisk rehabilitering bruker en kombinasjon av terapeutiske teknikker og tiltak for å håndtere forstyrrelser i motoriske ferdigheter, sensorisk persepsjon, balanse, koordinasjon og kognitive funksjoner. Dette kan inkludere øvelser og fysioterapi for å forbedre styrke, fleksibilitet og koordinasjon, samt sensorisk opplæring for å styrke sensorisk integrasjon og persepsjon.

Videre kan kognitiv rehabiliteringsteknikker brukes for å håndtere hukommelse, oppmerksomhet, problemløsning og utførelse av oppgaver. Ergoterapiintervensjoner har som mål å forbedre en persons evne til å delta i daglige aktiviteter som egenomsorg, arbeidsrelaterte oppgaver og fritidsaktiviteter.

Rehabiliteringsprosessen innebærer også opplæring og støtte til pasienter og deres familier, slik at de kan forstå tilstanden, håndtere symptomer og optimalisere den enkeltes funksjonsevne i dagliglivet. I tillegg kan hjelpemidler og teknologier bli anbefalt for å fremme uavhengighet og kompensere for funksjonelle begrensninger.

Alt i alt spiller funksjonell nevrologisk rehabilitering en avgjørende rolle i å maksimere potensialet til personer med nevrologiske lidelser, slik at de kan gjenvinne og opprettholde optimale funksjonsevner, forbedre deres generelle velvære og øke deres deltakelse i samfunnet.