fbpx
Nakkesmerter Arendal
Søker du behandling for nakkesmerter i Arendal, Kilsund eller Froland? Eir’s Helsehus kan hjelpe deg med flere typer smerteproblematikk.

Trenger du et behandlingssted for nakkesmerter i Arendal, Froland eller Kilsund? Eir’s Helsehus har kompetanse innenfor kiropraktikk og sportsmedisin.

Nakkesmerter er et vanlig problem og plager en stor del av befolkningen, gammel som ung. Det er mange årsaker til nakkesmerter og mange symptomer som følger med problemet. Hos Eir’s Helsehus kan du få hjelp til å lindre og forebygge slike typer smerter og symptomer. 

Årsaker og symptomer

Det er nakken din som støtter hele vekten av hodet ditt. Da nakken er myk og fleksibel, gjør dette den sårbar for skader og tilstander som forårsaker smerte og begrenser mobilitet. Det er flere vanlige årsaker til å oppleve smerter i nakke:

Muskelspenninger

Overforbruk, for eksempel for mange timer hengende over en datamaskin eller mobiltelefon, men også små ting som å lese på sengen eller uvaner som å gnisse tenner, kan gi smerter og plager i nakkemuskulaturen.

Slitne ledd

Som de fleste andre av leddene i kroppen, har nakkeleddene en tendens til å slite med alderen. Slitasjegikt gjør brusken mellom ryggvirvlene dårligere, noe som gjør at beina danner egne spor. Dette påvirker bevegelsen i leddene og forårsaker smerte. 

Skader

Kollisjon i bil, spesielt om du blir påkjørt bakfra, kan ofte resultere i skader som nakkesleng. Dette oppstår når hodet rykkes bakover og deretter fremover, og det myke vevet i nakken anstrenges. Også fallskader eller idrettsskader kan gi langvarige smerter i nakke og rygg.

Sykdom

Ved visse sykdommer kan nakkesmerter være en uheldig bivirkning. For eksempel kan revmatoid artritt, hjernehinnebetennelse eller kreft gi smerter, men også sykdommer som fibromyalgi eller migrene. Lider du av psykiske tilstander som angst, kan nakkesmerter og spenninger også være et problem. 

Behandling for nakkesmerter i Arendal

Ta kontakt med Eir’s Helsehus om du trenger behandling for nakkesmerter i Arendal, Kilsund eller Froland. Kiropraktor Alf Simen Nordbø har bred kompetanse og erfaring innen smertebehandling og står klar til å hjelpe deg.