fbpx
Leddsmerter Arendal
Eir’s Helsehus er stedet for deg som ønsker behandling for leddsmerter i Arendal, Kilsund eller Froland. Ta kontakt for å sette opp en time eller mer info.

Ønsker du å få behandling for leddsmerter i Arendal, Froland eller Kilsund? Ta kontakt med Eir’s Helsehus i dag, vi har bred erfaring og høy kompetanse. 

Eir’s Helsehus holder til like utenfor Arendal sentrum og er en tverrfaglig klinikk drevet av kiropraktor Alf Simen Nordbø. Hos oss finner du kompetanse innen kiropraktikk og sportsmedisin med hovedfokus på stressmedisin. 

Les mer om leddsmerter videre i artikkelen.

Leddsmerter – hva kommer det av?

Ledd er de delene av kroppen vår der beina møtes, og er skjøter som gjør at beina i skjelettet vårt kan bevege på seg. Skuldre, hofter, albuer og knær er eksempler på større ledd i kroppen. 

Når vi snakker om leddsmerter, menes generelt smerter, ubehag og sårhet i et eller flere av disse leddene. Dette er svært vanlige plager i dag. Plagene kan være svært hemmende og gå utover livskvaliteten. 

Vanlige årsaker

Opplever du leddsmerter, kan det være mange årsaker til dette. Som oftest skyldes det enten en underliggende revmatisk sykdom, eller så kan smerten stamme fra en skade. 

Vanlige årsaker til smerter i ledd er tilstander som leddgikt, en kronisk betennelse i leddene der leddhinnen blir angrepet av kroppens eget immunforsvar. Urinsyregikt er en annen variant, der betennelsene skapes av urinsyrekrystaller som blodet fører ut i leddene. Her rammes ofte stortåen, men også fingre, knær, ankler, albuer og håndledd kan rammes.

Artrose er en annen vanlig grunn til vonde ledd. Smertene kommer av slitasje på brusken i leddene, som gjør at leddene blir hardt belastet. Fibromyalgi er en annen tilstand som gir blant annet leddsmerter, i tillegg til smerter i muskler, sener, bindevev og leddbånd.

Diverse symptomer

Det er flere måter å legge merke til leddsmerter på, og noen symptomer er tegn på at du bør oppsøke en lege for å finne årsaken. 

Dette gjelder dersom området rundt leddet er hovent, rødt, ømt eller varmt å ta på, om smertene vedvarer i mer enn tre dager, eller om du har feber i tillegg til smerter, uten andre tegn på influensa.

Dersom nakkesmertene dukket opp etter en alvorlig skade, bør du dra på legevakten så raskt som mulig. Dette gjelder også om leddet er deformert, det plutselig hovner opp, er helt immobilt eller gir svært sterke smerter. 

Behandling av leddsmerter i Arendal

Mange leddplager kan lindres og forbedres ved behandling av kiropraktor. En kiropraktor driver med manuell justering og manipulering av ryggrad og andre ledd. De gir deg også øvelser og gode råd for hvordan du selv kan gjøre hverdagen mindre smertefull og forbedre egen mobilitet. 

Dersom du har behov for behandling av leddsmerter i Arendal-området, Froland eller Kilsund, er Eir’s Helsehus stedet å dra. Vår kiropraktor Alf Simen Nordbø tilbyr behandling innen kiropraktikk og sportsmedisin som virker både lindrende og forebyggende.

Annen behandling

Enkelte tilstander krever annen type behandling enn hva en kiropraktor kan tilby. Blant annet kan betennelsesdempende medisiner være en løsning for enkelte, spesielt dersom du har en tilstand som i perioder gir hevelse og sterke smerter. Om nødvendig kan også smertestillende medisiner brukes for lindring og som febernedsettende. 

Ta kontakt med oss i dag

Ta kontakt med Eir’s Helsehus for å bestille undersøkelse og behandling for leddsmerter i Arendal. Vi holder åpent alle hverdager mellom kl. 08:00 og 18:00, og lørdager mellom kl. 09:00 og 13:00. Du kan nå oss på telefon eller bestille time på våre nettsider via Pasientsky.

Vi ser frem til å høre fra deg!