fbpx
Fibromyalgi Arendal
Ser du etter behandling for fibromyalgi i Arendal, Kilsund eller Froland? Eir’s Helsehus tilbyr nettopp dette. Ta kontakt for utredning eller behandling.

Mange av oss sliter med smerter i ledd og muskler av forskjellige grunner. En kiropraktor er et godt sted å starte når du vil ta tak i og bli kvitt begrensende smerter og mobilitetsproblemer. 

Enten du lider av tilstander som fibromyalgi, stress eller bare er stiv generelt, er du hjertelig velkommen til oss i Eir’s Helsehus. Med lang erfaring og bred kompetanse står vi klare til å tilby deg den behandlingen du trenger. Vi kan blant annet gi deg behandling for fibromyalgi i Arendal.

Hva er Fibromyalgi?

Fibromyalgi, eller fibromyalgi syndrom, er en tilstand som forårsaker smerter forskjellige steder på kroppen. Tilstanden påvirker i hovedsak sener, bindevev, muskler og leddbånd. Den er kronisk, men diverse behandlinger kan lindre flere av symptomene. Hva som er årsaken til at man får fibromyalgi er ukjent. 

Symptomer på fibromyalgi

Symptomene på tilstanden er mange, men hovedsymptomet er kroniske muskel- og leddsmerter, som gir utslag i ømme punkter forskjellige steder på kroppen. Andre symptomer å være obs på er:

  • Søvnproblemer – aldri føle seg opplagt etter søvn
  • Utmattelse 
  • Konsentrasjonsvansker
  • Smerter i magen
  • Forstoppelse, diaré eller oppblåsthet

Det er flest kvinner som får denne diagnosen, og Norge er blant landene med høyest forekomst av fibromyalgi. Selv om tilstanden ikke kan kureres, lever de fleste et godt liv med sykdommen. 

Med god behandling mestrer de fleste hverdagslige gjøremål svært bra. Det hjelper også å ha nok kunnskap om sykdommen for å redusere bekymring og stress. Selv om tilstanden er smertefull, er den ikke farlig på noen måte.

Hvordan behandles tilstanden?

I dag finnes det ingen kur mot tilstanden, men du kan gå til behandling for å få hjelp med noen av symptomene og gjøre hverdagen litt enklere for deg selv. Behandlingen består vanligvis i en kombinasjon av flere ting: 

Medisiner

For noen er medisin til god hjelp, som smertestillende og antidepressiva. 

Kognitiv terapi

Mange har opplevd god effekt av kognitiv terapi og livsstilscoaching.

Kiropraktor og fysioterapeut

De aller fleste kan med fordel besøke en kiropraktor eller fysioterapeut for smertelindrende behandling samt treningsprogrammer og avslapningsteknikker.

Hva kan jeg gjøre selv?

Til tross for at det ikke finnes en egen kur for å bli kvitt diagnosen fibromyalgi, er det flere behandlinger man kan benytte seg av, som nevnt over. Det er også noen ting man kan gjøre på egenhånd for å prøve å redusere smertene. 

Fysisk aktivitet

Det er fysisk aktivitet som har best vitenskapelig bevis for å lindre smertene. Med smerter i ledd kan det være lett å unngå trening og bevegelse fordi det gjør vondt. Så lenge man ikke trener for hardt og tar i for mye i treningsøktene, vil jevnlig fysisk aktivitet kunne bidra til å minske muskelsmertene. 

Eksempler på lett trening kan være å gå turer eller svømme. Hvis du ønsker å trene på egenhånd for å prøve å redusere smertene kan du begynne med små, korte økter som gjør at du ikke overanstrenger deg, men samtidig ikke forholder deg helt stille. Antall minutter og intensitet på treningen kan økes litt for hver dag. 

Gode søvnrutiner

Et av symptomene på at du har fibromyalgi er dårlig søvn eller at du aldri føler deg opplagt etter å ha sovet. Et annet tiltak du kan gjøre for å prøve å behandle tilstanden og minske smertene er å forbedre søvnrutinene dine.

For å få gode søvnrutiner kan et tiltak være å ha en fast leggetid. Et annet tiltak du kan gjøre for å forbedre søvnrutinene dine er å ikke bruke skjermer som mobil og nettbrett rett før du legger deg. Det kan også være lurt å sørge for at soverommet er kjølig og mørkt, slik at det er behagelig å sove der. 

Vær positiv

Et tredje tiltak du kan gjøre for å prøve å lindre smertene på egenhånd er å ha et positivt tankesett. Ved å tenke positivt kan du flytte fokuset fra smertene, og endre hvordan du opplever dem. Aksepter at du har fibromyalgi og lag deg strategier som gjør at du kan leve med sykdommen.

Vi tilbyr behandling av fibromyalgi i Arendal

Leter du etter et sted der du kan få behandling for fibromyalgi i Arendal, Froland eller Kilsund? Eir’s Helsehus er lokalisert like utenfor Arendal sentrum og er en tverrfaglig klinikk med kompetanse innen kiropraktikk og sportsmedisin. 

Kiropraktor Alf Simen Nordbø har lang utdannelse og erfaring til å hjelpe deg som sliter med fibromyalgi eller annen smerteproblematikk. Vi holder åpent alle hverdager mellom kl. 08:00 og 18:00, samt mellom kl. 09:00 og 13:00 på lørdager.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en konsultasjonstime, enten du ønsker en utredning eller behandling for fibromyalgi i Arendal. Vårt mål er å gi deg en mindre smertefull hverdag.