Bioflex laser terapi – Biophotomodulasjon

Laserterapi, også kjent som biophotomodulasjon, har en fascinerende historie som går tilbake til 1960-tallet, da den ungarske legen Endre Mester var en pioner innen terapeutisk bruk av lavdose laser for sårheling og andre tilstander. Dr. Mester la merke til at lyset ikke bare hadde direkte terapeutiske effekter på celler og vev, men også fjernvirkninger eller systemiske fordeler på tilstøtende vev som ikke direkte absorberte lyset. Denne oppdagelsen var banebrytende og satte grunnlaget for forskningen innen fotobiomodulasjonsterapi (PBMT).

Mens mye av forskningen innen PBMT har fokusert på de direkte helbredende fordelene der lyset absorberes av berørte vev, har nylige positive kliniske resultater vekket interesse for de fjernvirkningene av PBMT. Dr. Mesters opprinnelige innsikt har blitt utvidet til å inkludere fjernvirkninger som har vist seg å være spesielt lovende for forhold som påvirker hud, muskler, skjelett, bindevev og nervesystemet.

BioFlex, som en ledende aktør innen laserterapi, bygger på denne arven og bringer moderne forskning og teknologi inn i behandlingsprotokoller som tar sikte på å gi pasientene skreddersydde og innovative løsninger for helse og velvære. Denne kombinasjonen av historisk innsikt og moderne forskning gjør laserterapi, spesielt som utført av selskaper som BioFlex, til en spennende og potensielt transformative tilnærming til helsevesenet.

Bruksområde

Biophotomodulasjon, også kjent som lavnivå laserterapi (LLLT) eller laserterapi, brukes på en rekke medisinske tilstander og helseutfordringer. Her er noen av bruksområdene:

  1. Smerter og betennelse: Biophotomodulasjon har vist seg å være effektiv for smertelindring og reduksjon av betennelse. Dette inkluderer behandling av akutte og kroniske smerter, muskelsmerter, leddsmerter og inflammatoriske tilstander som leddgikt.
  2. Sårheling: Laserterapi har blitt brukt for å akselerere sårheling og fremme regenerering av vev. Dette kan være nyttig for å behandle sår, kutt, sår etter kirurgi og andre hudproblemer.
  3. Muskel- og skjelettplager: Den brukes til å håndtere muskel- og skjelettplager, inkludert ryggsmerter, nakkesmerter, og problemer knyttet til muskel- og skjelettsystemet.
  4. Sportsskader: Idrettsutøvere bruker ofte biophotomodulasjon for å akselerere helingsprosessen ved skader som forstuinger, belastningsskader og leddbåndsskader.
  5. Nevrologiske forhold: Det er nylig blitt forsket på bruken av laserterapi for nevrologiske forhold som post-konkussjonssyndrom, migrene, og andre lidelser som påvirker nervesystemet.
  6. Oral helse: Laserterapi brukes i tannbehandlinger for å behandle tannkjøttsykdommer, redusere betennelse og akselerere helingsprosessen etter tannkirurgi.
  7. Hudforbedring: Det brukes også i kosmetiske sammenhenger for å forbedre hudens tilstand, redusere rynker og stimulere kollagenproduksjonen.
  8. Rehabilitering: I rehabilitering etter kirurgi eller skade kan biophotomodulasjon bidra til å redusere smerter og akselerere helingsprosessen.
  9. Psykiske helsefordeler: Noen studier antyder at biophotomodulasjon kan ha positive effekter på mental helse, inkludert reduksjon av angst og depresjon.

Det er viktig å merke seg at bruk av biophotomodulasjon kan variere avhengig av tilstanden som behandles, og det anbefales å konsultere en kvalifisert helsepersonell for å få riktig diagnose og behandlingsprotokoll.

Våre tjenester

Biophotomodulation

Biophotomodulation

Behandling med Laser Bruksområeder: De potensielle kliniske fordelene ved lavnivå laserterapi (LLLT) eller fotobiomoduleringsterapi (PBMT)basert på kliniske studier og forskningsresultater. Disse fordelene er ofte knyttet til bruken av LLLT eller PBMT for…

Kiropraktikk

Kiropraktikk

En kiropraktor er helsepersonell som fokuserer på behandling av skjelett, muskler og nervesystem.  Kiropraktikk gir en rekke generelle helsefordeler som bidrar til totalt velvære. Kiropraktorer fokuserer på forholdet mellom ryggraden og…

Løfteteknikk

Løfteteknikk

Introduksjonskurs i enkle løft med kettelbell Styrketrening gir mange fordeler for generell helse og trivsel. Å delta regelmessig i styrketreningsøkter, også kjent som motstandstrening eller vektløfting, hjelper med å bygge og…

Rehabilitering

Rehabilitering

Individuelt tilpasset rehabilitering av diverse funksjoner og egenskaper Funksjonell nevrologisk rehabilitering er et spesialisert felt innen helsevesenet som fokuserer på vurdering og behandling av personer med nevrologiske lidelser og tilstander som…